Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Studenter lanserar färgstark kampanj för mångfald

teamf

Den 10 november drar kampanjen Färgstarkare Tillsammans igång. Initiativtagare är 12 studenter som läser Strategisk kommunikation vid Campus Helsingborg. Med kampanjen vill man uppmana till ta tillbaka den 30 november från rasistiska grupper och få unga att engagera sig och minska utanförskap i samhället.

– Vi vill visa att alla kan göra något för att skapa ett starkare och mer inkluderandesamhälle, säger Christina Abdulahad, PR-ansvarig för kampanjen. Via sociala medier och en hemsida kommer studenterna under november månad att sprida konkreta tips på saker minska utanförskap. De kommer också att uppmuntra människor till att ta på sig färgstarka kläder den 30 november, en dag som i Sverige historiskt sett präglats av demonstrationer av främlingsfientliga grupper, för att ta tillbaka den dagen och visa att man tycker att mångfald är något som gör oss starkare.

– Självklart går det inte att förändra samhället genom att ta på sig färgstarka kläder, fortsätter Christina. Det gör vi genom att prata med varandra och göra saker illsammans. Men det är lätt att tro att de som hörs mest gör det för att de är flest och inte för att de skriker högst. Därför är det viktigt att vi påminner oss själva och andra om att vi som vill hjälpa varandra och som tycker att vi blir färgstarkare tillsammans faktiskt är i majoritet.

Som en avslutning på kampanjen planeras dessutom ett event på mötesplatsen Mindpark i anslutning till Campus Helsingborg den 30 november. Målet med den kvällen är att sammanföra intresserade studenter med olika organisationer som arbetar för ett mer inkluderande samhälle. Det är i nuläget inte bekräftat vem som kommer att vara huvudtalare.

Färgstarkare Tillsammans är en kampanj för att minska utanförskapet i samhället.
Så här gör du för att delta:

1. Gör något i vardagen för att minska utanförskap. Läs våra Färgstarka tips på fargstarkaretillsammans.se, eller följ oss på Facebook och Instagram för fler idéer.

2. Dela en färgstark bild i sociala medier. Tagga berätta vad du tänker göra för att vi ska bli Färgstarkare Tillsammans. Uppmana alla dina vänner att också delta i kampanjen!

3. Ta på dig något färgstarkt den 30 november för att visa att du tycker att vi blir Färgstarkare Tillsammans. Dela en färgstark bild på dig själv i sociala medier och tagga med #färgstarkaretillsammans.

Läs mer om kampanjen Färgstarkare tillsammans på:

www.fargstarkaretillsammans.se
www.facebook.com/fargstarkaretillsammans/
www.instagram.com/fargstarkaretillsammans/
www.twitter.com/fargstarkare

 

PR-ansvariga:
Christina Abdulahad, christina [at] fargstarkaretillsammans [dot] se (christina[at]fargstarkaretillsammans[dot]se) , 0762-390989
Hanna Mellin: hanna [at] fargstarkaretillsammans [dot] se (hanna[at]fargstarkaretillsammans[dot]se)

 

För logotyp och högupplösta pressbilder:
www.fargstarkaretillsammpress/