Lunds universitet firar 350 år. Läs mer på lu.se

Den ohållbara hållbarheten

Skyltdockor

Föredrag, 350-årsjubileum

En eftermiddag med kortare, populärvetenskapliga föredrag där forskare från institutionen för service management och tjänstevetenskap, Campus Helsingborg, talar om och ger exempel från pågående forskning som belyser och problematiserar hållbarhet i konsumtionssamhället. Det kan handla om handel, stadsplanering, fiske, infrastruktur, ensamkommande flyktingbarn, jämlikhet, avfallshantering o.s.v.

Moderator: Carina Sjöholm, institutionen för service management och tjänstevetenskap.

Short lectures based on popular science about current research that problematize sustainability in the consumption society. This event will be held in Swedish.

SCHEMA:

Ulrika Westrup & Annika Nilsson

Nya utmaningar i välfärdens stuprör – nyanlända ungdomar utan läs- och skrivkunskaper

Elisabeth Högdahl

Att sätta jämställdheten på plats. Om problematiken kring långsiktig jämställdhet i platsutveckling

Jan Henrik Nilsson

Den ohållbara turismen

Torleif Bramryd

Vegetationens betydelse i tätortsmiljön

Paus

Cecilia Fredriksson

Om hållbarhet, köpstopp och alternativ konsumtion

Hervé Corvellec

Återtagssystem i klädhandelskedjor: steg mot cirkulär ekonomi eller försvar av fast fashion

Anette Svingstedt

Är avfall för billigt?

Filippa Säwe, Johan Hultman & Hervé Corvellec

”Skräpfisk”: politik och konsumtion för hållbarhet

Avslutande paneldebatt

Detta evenemang är en del av hållbarhetsveckan som arrangeras av Hållbarhetsforum. För att se fler evenemang under denna vecka, besök hållbarhetsveckans program!

Tid:
2017-05-17 13:15 till 17:00