Lunds universitet firar 350 år. Läs mer på lu.se

KOMC17 - Strategisk kommunikation: Kommunikation och ledarskap i förändringsprocesser, 15 hp

start VT 2018

Kursen syftar till att studenten ska öka sin förmåga att analysera och arbeta med kommunikation i förändringsprocesser. Kursen syftar dessutom till att ge kunskap om ledarskapets roll i förändringsarbete. Inledningsvis behandlas grundläggande perspektiv, teorier och begrepp inom området organisationsförändring och kommunikation. Därefter fokuserar undervisningen på specifika aspekter av förändringskommunikation såsom ledarskap och medarbetarskap, planering och genomförande av kommunikationsinsatser, meningsskapande, motstånd, makt, delaktighet och praktiska arbetsmetoder.

Du kan ladda ner kursplanen här.

Kursen ges i Lund.

Sidansvarig:

Grundläggande behörighet

Urval

Platserna fördelas enligt: Betyg: 34 %, Högskoleprov: 34 %, Akademiska meriter (APGR): 32 %. Universitetet har beslutat att använda giltigt högskoleprovsresultat som skiljekriterium vid lika meriter.

Kursansvarig

Sara von Platen