Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

James Pamment intervjuad av SVT om arbetet med ny handbok

james2

I gårdagens avsnitt av SVTs Agenda (4 februari) berättade James Pamment, forskare vid institutionen för strategisk kommunikation, mer om informationspåverkan och den handbok som man nu tar fram för att stötta offentliga kommunikatörer i arbetet med att identifiera och bemöta problemet under det kommande valåret.

Informationspåverkan väntas bli ett växande problem i Sverige under det kommande valåret och skapar nya utmaningar för offentliga kommunikatörer runt om i landet. Därför har James Pamment och hans forskargrupp fått i uppdrag av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) att ta fram en handbok som ska stötta offentliga kommunikatörer i arbetet med att identifiera och hantera försök till informationspåverkan. I gårdagens avsnitt av SVTs Agenda berättade James Pamment mer om informationspåverkan och arbetet med handboken.

Inslaget: https://www.svtplay.se/video/16832890/agenda/agenda-4-feb-21-15-1?start=auto

SVTs artikel: https://www.svt.se/nyheter/inrikes/paverkansforsok-ska-upptackas

Om projektet: https://www.lu.se/article/ny-forskning-ska-ge-handbok-mot-desinformation