Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Stark Sverigebild trots falska nyheter

skule

Sverige förknippas ofta med öppna landskap, jämställdhet, demokrati och innovation. I utländska medier är det inte sällan en annan bild som målas upp. Vilseledande information får stor spridning – inte minst under valdebatten i USA. Men Svenska institutets undersökning visar att amerikaner och kanadensare har blivit mer positiva till Sverige det senaste året.

I veckan presenterade Svenska institutet sin nya rapport om bilden av Sverige i Kanada och USA. James Pamment och Cecilia Cassinger från Institutionen för strategisk kommunikation deltog i lanseringen på Sveriges ambassad i Washington och det svenska konsulatet i New York.

Läs mer om rapporten här.

 

Ingresstext: Eva Nelsson
Foto: Naturvårdsverket, Michael Engman/ Engmanbild