Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Helsingborg är tredje bästa studentstad 2023

Studenter som fikar tillsammans i solen utomhus

Helsingborg intar en bronsplats på topplistan över Sveriges tio bästa studentstäder 2023.

Varje år genomför studentum.se en undersökning bland sina användare där de frågar om vad som gör en studentstad bra. Utifrån ett antal parametrar skapas sedan en topplista som rankar de bästa studentstäderna. 

I år hamnar Helsingborg på en tredje plats och beskrivs som "en av de mest kompletta studentstäderna i landet". Något som förs fram extra är det svårslagna läget med utmärkta kommunikationer, goda chanser att snabbt få studentboende, ett rikt stadsliv med en stark fikakultur och stor möjlighet för studenter att ha både extrajobb och praktik. Helsingborg presterar särskilt bra i de parametrar som är viktigast för blivande studenter, vilket leder till årets topplacering

Läs mer på Campus Helsingborgs hemsida.