Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

ISK partner i CenCIP: ett nytt forskningscentrum med fokus på skydd av samhällsviktig infrastruktur

cencip

Då tågen blir stående i en snöstorm, eller då elen försvinner på grund av ett tekniskt problem påminns vi alla om samhällets sårbarhet. CenCIP (Centre for Critical Infrastructure Protection research) är ett nyligen bildat forskningscentrum vid Lunds universitet som finansieras av Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap (MSB). Forskningen ska öka vår kunskap om hur viktiga samhällsfunktioner kan skyddas från störningar. ISK är en av fem forskningspartners inom centret.

Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap (MSB) finansierar sedan i början av hösten en femårig forskningssatsning inom området ”skydd av samhällsviktig verksamhet” vid Lunds universitet. Cencip, Centre for Critical Infrastructure Protection, har tilldelats 20 miljoner kronor och involverar risk- och krisforskare från fem institutioner. CenCIP leds av Henrik Tehler vid avdelningen för riskhantering och samhällssäkerhet på LTH och involverar forskare inom teknisk logistik, samhälls- och kulturgeografi, industriell elektroteknik och strategisk kommunikation. Från Institutionen för strategisk kommunikation deltar professor Jesper Falkheimer, expert på kriskommunikation, inom CenCIP.

För ytterligare information om forksningsprojektet, vänligen läs mer här.