Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Nästa webbinarie i serien Urban turismutveckling blir den 23 april.

Skyline of Chicago, Amerika
Foto av Nancy Bourque från Pexels

Klimatförändringarna är globala, medan effekterna sker lokalt och är av olikartad karaktär. Storstadsområden är särskilt utsatta eftersom många städer har stor andel hårdgjord infrastruktur. Det gör dem extra sårbara vid extrema vädersituationer. Det pekar på urbana grönområdens betydelse som livskraftiga miljöer som besökare dessutom ofta finner attraktiva.

Trots betydande forskning om relationen mellan turism och globala klimatförändringar vet vi fortfarande ganska lite om relationen mellan lokala klimat- och miljöförändringar och urban turism. Vad är egentligen ekosystemtjänster? Och hur arbetar kommuner och regioner med ekosystemtjänster för att erbjuda ”säljbara” och hållbart attraktiva destinationer?

Detta webbinarie belyser hur lokal klimatanpassning skapar tillfällen att främja olika typer av ekosystemtjänster. Dessa tjänster skapar värden för såväl invånare eller besökare i destinationen. Enkelt uttryckt så äger ekosystemtjänsterna rum i den gröna infrastrukturen. Webbinariet tar således även upp offentliga miljöers betydelse för turismen och turismens betydelse för offentliga miljöer.