Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Media Research Øresund

Det har gått tolv år sedan Öresundsbron invigdes och pendlandet mellan Skåne och Själland tog fart på allvar.

Trots att det skrivits spaltkilometer om bron och Öresundsregionen har medierna oftast behållit ett nationellt perspektiv. Mobiliteten över sundet har ökat för varje år. Men den gemensamma regionala medieoffentlighet som många trodde skulle etableras när bron var på plats saknas. Kanske ser vi nu en ny fas i utvecklingen..

I projektet Media Research Øresund forskar Lunds universitet och Roskilde universitet kring mediernas rapportering om Öresundsregionen. Projektet leds av medieforskarna Jesper Falkheimer, professor i Strategisk kommunikation vid Lunds universitet och Mark Ørsten, lektor och ledare för journalistutbildningen vid Roskilde Universitet.

Mediestudierna ingår som en del i projektet Øresund Media Platform. Detta projekt pågår under perioden 2012-2014 och har en total budget på närmare en miljon euro. Det drivs gemensamt av Øresundsinstituttet, Lunds universitet och Roskilde Universitet med finansiering från EU:s fond för regional utveckling Interreg IV A samt från en rad aktörer i Öresundsregionen.

Sidansvarig:

Forskare

jf

Jesper Falkheimer
E-mail: Jesper [dot] Falkheimer [at] isk [dot] lu [dot] se
Tel: 042-35 65 40


vm

Veselinka Möllerström
E-mail:
Veselinka [dot] Mollerstrom [at] isk [dot] lu [dot] se
Tel: 042-35 66 08


 

Institutionen för strategisk kommunikation
Lunds Universitet | Campus Helsingborg
Besök: Universitetsplatsen 2 Helsingborg
Postadress: Box 882, 251 08 Helsingborg
Telefon:
 042-35 65 95
E-post: info [at] isk [dot] lu [dot] se

Samhällsvetenskapliga fakulteten | Campus Helsingborg