Drick kranvatten. Ett kommunikationsprojekt i VA-Branschen. Dokumentation och utvärdering

Författare:
  • Jörgen Eksell
  • Wickström Anna-Karin
Publiceringsår: 2013
Språk: Svenska
Sidor:
Publikation/Tidskrift/Serie: Svenskt vattens publikationsserie
Volym: 2013 - 07
Dokumenttyp: Rapport
Förlag: Svenskt Vatten
Ytterligare information: Denna rapports första del (Kapitel 1)är en dokumentation av Drick kranvatten-projektet. Dokumentationen beskriver hur Drick kranvatten-projektet har genomförts under åren 2008–2012. Efter en introduktion av Sydvattens uppdrag och projektets syfte skildras planering, förberedelse och genomförande av projektet. Slutligen behandlas hur det ur projektet har utvecklats samarbeten med andra aktörer. Sydvattens kommunikationschef Marie Nordkvist Persson och projektledaren Anna-Karin Wickström ansvarar för dokumentationsdelen. Rapportens andra del (Kapitel 2) är en utvärdering av projektet. Utvärderingen bygger på enkäter och kvalitativa intervjuer, vilka har genomförts med lärare och elever som har deltagit i projektet. Jörgen Eksell vid Institutionen för strategisk kommunikation vid Lunds universitet, Campus Helsingborg, ansvarar för denna del samt för kapitel 1.6 om Kranvattnets värde.

Abstract english

Drick kranvattens syfte är att öka ungdomars medvetenhet om kranvattnets värde. Projektet innehåller kranvattenautomater till skolorna och färdiga lektioner på drickkranvatten.se. Utvärderingen visar på en positiv inställning hos lärare och elever till projektet och till frågeställningar om vatten.

• Communication Studies
  • attityd