Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Evelina Johansson

Förutom ett teoretiskt perspektiv får jag också arbeta praktiskt med sådant som webbkodning, casefall och Photoshop.

Med min utbildning kommer jag kunna sprida budskap om medmänsklighet och ansvar och som den smått naiva människa jag är vill jag tillsammans med ansvarstagande organisationer förändra världen.

Varför valde du att studera Strategisk Kommunikation?

För att jag vill hjälpa organisationer som hjälper människor. Med min utbildning kommer jag kunna sprida budskap om medmänsklighet och ansvar och som den smått naiva människa jag är vill jag tillsammans med ansvarstagande organisationer förändra världen. Dessutom är jag intresserad av möjligheterna hos de digitala tekniker som utvecklas för var dag som går. Många organisationer hänger inte med i utvecklingen eftersom de jobbar på som de alltid gjort (läs: mailar då och då men vägrar sociala medier då ”det är en fluga”) och det är sådana organisationer jag vill hjälpa.

Vad är bäst med utbildningen och varför?

Blandningen mellan teori och praktik. Förutom att läsa (vilket jag i och för sig tycker är jättekul) får jag också arbeta praktiskt med sådant som webbkodning, casefall och Photoshop. Det är skönt att känna att jag gör något som en så att säga ”kan ta på”. Detta är självklart också något som är meriterande när en söker jobb!

Hur är det att studera på Campus Helsingborg?

Riktigt roligt! Campus är lagom stort vilket gör att det alltid finns någon att heja på i korridoren. Jag gillar också att skolan har en nära kontakt med näringslivet genom till exempel gästföreläsningar, Campus Vänner och arbetsmarknadsdagen AGORA-dagen. På detta sätt känner jag att utbildningen alltid är relevant och att jag får den kunskap som näringslivet sedan förväntar sig av mig när jag tar examen.

Vad har du för framtidsdrömmar?

Den ultimata drömmen är att få jobba för en organisation som FN, en organisation som i allra högsta grad står för mänskliga rättigheter. Där vill jag jobba med internkommunikation för att få de anställda att brinna för organisationen och det arbete som de bedriver. Som jag sa tidigare vill jag gärna förändra världen och det kan väl till viss del vara en dröm. Men jag tror och hoppas att det också kommer ske i verkligheten.

student

ej

Namn: Evelina Johansson

Läser: Strategisk kommunikation och digitala medier

Kommer från: Vänersborg

Bor idag: Helsingborg

Kort om dig själv: Studerar på Campus Helsingborg, är studentambassadör för min utbildning och studentmedarbetare på Region Skåne. Har en förkärlek till bandet Kent och gillar att fika.