Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Sara Ljungdahl

Det ska bli riktigt intressant att se var jag hamnar till slut, men en sak är säker, jag är på rätt väg!

Jag har lärt allt möjligt och det har alltid haft en röd tråd, från att förstå hur kommunikationsproblem uppstår, koda hemsidor till att få planera en PR pitch.

Varför valde du att studera Strategisk Kommunikation?

Jag läste några fristående kurser innan jag började studera på Lunds universitet.  Under en marketing kurs fick vi lära oss hur man kommunicerar ut sitt varumärke till sina intressenter och behandlar varumärket som en strategisk resurs vilket var väldigt spännande. Den upptäckten ledde till ett större intresse för kommunikation vilket resulterade till att jag sökte utbildningen Strategisk kommunikation och digitala medier. Detta program verkade fokusera väldigt mycket på hur viktigt det är att förstå och att bli förstådd i ett organisationsperspektiv. Den digitala inriktningen kändes självklar då vi rör oss mot ett digitalt landskap i branschen.

Vad är bäst med utbildningen och varför?

Det allra bästa är att jag har lärt mig så fantastiskt mycket! Om allt möjligt som alltid haft en röd tråd, från att förstå hur kommunikationsproblem uppstår, koda hemsidor till att få planera en PR pitch. Vi har även precis haft en termin där all undervisning och examination har varit på engelska vilket har varit väldigt utvecklande. Både den verbala och skriftliga engelskan har förbättras genom att skriva akademiska uppsatser och att ha seminarier. Detta kommer vara till en stor hjälp inför vår utlandstermin som är i år 3!

Hur är det att studera på Campus Helsingborg?

Campus Helsingborg är inte jättestort jämfört med Lund, men till sin fördel eftersom det skapar en härlig familjär känsla, man lär känna många och träffas alltid på campus. Campus ligger även väldigt centralt och man kan ta sig till stan snabbt vilket är toppen då jag jobbar i stan och går direkt till föreläsningen.

Vad har du för framtidsdrömmar?

Vad svårt! Men drömmigaste drömmen hade varit att få jobba som brand manager på ett erkänt företag som jobbar med något jag själv brinner för. Men som sagt, en väldig svår fråga att svara på då denna utbildning verkligen har öppnat upp mina ögon för andra områden t.ex. förändringskommunikation och kriskommunikation. Det ska bli riktigt intressant att se vart jag hamnar till slut, men en sak är säker, jag är på rätt väg!

Något tips till framtida studenter i strategisk kommunikation?

Denna utbildning innehåller många grupparbeten och då är väldigt viktigt att hitta bra gruppmedlemmar som man funkar bra och jobbar effektivt med. Så hitta en bra och ambitiös kompis att jobba med!

student

sl

Namn: Sara Ljungdahl

Läser: Strategisk kommunikation och digitala medier

Kommer från: Nässjö

Bor idag: I en härlig etta på Bryggaregatans Studenthem i Helsingborg

Kort om dig själv: Jag är en glad smålänning som studerar på Campus Helsingborg. På min fritid är jag studentambassadör för min utbildning, marknadsföringsansvarig på Agora och studentmedarbetare på Helsingborg Stad. Utöver det så gillar jag att dansa loss på dansgolvet och ta promenader längs norra hamnen.