Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Beatrice Backman

Jag drömmer om framgång, om en internationell karriär. jag drömmer om PR, utmaningar och marknadsföring

Jag har ingen oro över att inte få jobb. Utbildningen är även bred och man har stora valmöjligheter när det gäller vad man ska inrikta sig på.

Varför valde du att studera Strategisk Kommunikation?

Det tog mig lång tid att inse vad jag ville plugga. Efter tre år av resor, jobb och politik så insåg jag att jag älskar kommunikation! Jag älskar att hålla tal, argumentera och kanske främst förstå andra människor.  Så nu undrar ni kanske, av alla utbildningar inom kommunikation, varför blev det just denna? På antagning.se sökte jag på ordet ”kommunikation” och tittade på alla utbildningar som kunde tänkas vara relaterade till detta. Strategisk kommunikation är en utbildning som erbjuder både praktik och termin utomlands. Stora möjligheter och valfrihet är något som alltid varit viktigt för mig. Utöver det kommer vi även läsa en kurs i ekonomi, vilket kommer vara till nytta. Jag hade aldrig siktet inställt på att flytta så långt som till Skåne; jag gjorde det för utbildningen. 

Vad är bäst med utbildningen och varför?

Att den är så modern! Vi är framtiden; jag har ingen oro över att inte få jobb. Utbildningen är även bred och man har stora valmöjligheter när det gäller vad man ska inrikta sig på; PR, Marknadsföring, Internkommunikation m.m. 

Hur är det att studera på Campus Helsingborg?

Det enda svaret på denna fråga är - fantastiskt! Eftersom Campus är så koncentrerat och mindre antal studenter lär man känna varandra bättre. Campus Helsingborg har moderna lokaler, bra föreläsare och ett superbra studentliv. 

Vad har du för framtidsdrömmar?

Det finns mycket jag vill göra! Jag drömmer om framgång, om en internationell karriär. Jag drömmer om PR, utmaningar och marknadsföring. I slutändan får jag se var jag tar mig.

Något tips till framtida studenter i strategisk kommunikation?

Nätverka! Mycket idag är beroende av de kontakter du har, så kommer det fortsätta att vara. Ännu ett tips är att engagera dig! Gå med i kåren, hitta en rolig förening och gör det du älskar, du kommer att knyta kontakter samtidigt. Det är avgörande för din framtid. 

student

bb

Namn: Beatrice Backman

Läser: Strategisk Kommunikation

Kommer från: Umeå

Bor idag: Helsingborg

Kort om dig själv: Jag är en person som älskar att lära mig nya saker, jag är nyfiken på världen och människorna omkring mig. Människors resande och upptäckande av världen och olika kulturer är något jag brinner för. På campus var jag projektledare för Internationella dagen som är till för just detta- inspirera studenter att ta en utbytestermin eller göra sin praktik utomlands. Innan jag kom till Helsingborg bodde jag utomlands i nästan två år, jobbade som au-pair i Frankrike samt pluggade och jobbade i Barcelona. Under min gymnasietid var jag även utbytesstudent i Chile.