Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Eda Unel

Det allra viktigaste som jag vill lyfta fram är hur bred utbildningen är.

Jag har valt att bo i Lund trots att jag studerar på Campus Helsingborg. Mina erfarenheter av detta har bara varit positiva då jag anser att jag fått ut det bästa av två världar.

Varför valde du att studera Strategisk Kommunikation? 

För mig har valet att påbörja studier inom kommunikation inte alltid varit en självklarhet. Jag skulle absolut säga att intresset för kommunikation och förmågan att förmedla budskap i bild och text funnits med mig under en längre period, men jag var tidigare inte medveten om vilka möjligheter det finns för att utbilda sig inom området på universitetsnivå. Våren 2015 fick jag höra om kandidatprogrammet i Strategisk Kommunikation och tyckte att programmet lät väldigt intressant. Jag kontaktade nuvarande elever på programmet för att höra deras syn på utbildningen och fick väldigt god respons. Jag valde att söka in och är idag är jag otroligt glad över mitt val. Min syn på kommunikation och yrkesroller inom området har vidgas och jag har lärt otroligt mycket nytt. 

Vad är bäst med utbildningen och varför?

Det finns väldigt mycket bra med utbildningen. Men de allra viktigaste tycker jag är att lyfta fram bred utbildningen är. Strategisk kommunikation kan delas in i marknadskommunikation, PR och organisationskommunikation, vilket innebär att jag kommer ha en bra grund att stå på när jag är färdig med min kandidat och det finns dessutom möjligheter för mig att inrikta inom massor av olika områden. 

En annan positiv sak med utbildningen är att det finns en stor blandning mellan teori och praktik. Detta passar mig väldigt bra, men är också väldigt lärorikt. Vi som studerar Strategisk Kommunikation får möjligheten att läsa om hur man b.la utvecklar organisationers varumärken och skapar goda relationer till olika målgrupper samtidigt som vi får arbeta med praktiska saker såsom Photoshop, kommunikationsprojekt, casefall och webbtexter. 

Hur är det att studera på Campus Helsingborg? 

Jag har valt att bo i Lund trots att jag studerar på Campus Helsingborg. Mina erfarenheter av detta har bara varit positiva då jag anser att jag fått ut det bästa av två världar. Campus Helsingborg har massor av kul att erbjuda, t.ex. anordnas intressanta gästföreläsningar för oss studenter men också roliga studentevenemang via AGORA (vår sektion under samhällsvetarkåren vid Lunds Universitet). Lokalerna på Campus är bra lokaliserade och väldigt fräscha. 

Samtidigt som jag får ta del av allt vad Campus Helsingborg har att erbjuda får jag även ta del av Lunds studentliv med deras nationer som har massor att erbjuda. Det finns verkligen någonting för alla på Lunds Universitet. Vare sig du är intresserad av politik, fotografering, fest, matlagning eller sport så finns det något sätt för dig att engagera dig i studentlivet och träffa andra trevliga studenter som är intresserade av samma sak. 

Vad har du för framtidsdrömmar?

Det är en väldigt svår fråga att svara på. Det finns många olika yrkesområden och karriärsval som jag tycker är intressanta. Men som det ser ut idag funderar jag på att kombinera min kandidat i Strategisk Kommunikation med en kandidat i antingen juridik eller ekonomi. En dröm skulle vara att komma in på UD:s diplomatprogram, eller att jobba för en organisation som FN. Jag tycker att alla kurser jag läst hittills har varit väldigt intressanta, men allt eftersom tror jag att jag kommer få mer insikt i vad jag tycker är sådär extra intressant och vad jag vill inrikta mig på mer specifikt. 

Något tips till framtida studenter i Strategisk Kommunikation?

Ta vara på studenttiden! Att studera på Lunds Universitet är det bästa valet jag gjort. Förutom att jag får en otroligt bra utbildning har valt att engagera mig i en av Lunds nationer och skaffat ett relevant extrajobb för min utbildning. Båda har gett mig möjligheten att träffa otroliga människor och knyta viktiga kontakter för framtiden. Här är det verkligen möjligt att förena nytta med nöje! 

student

eu

Namn: Eda Laila Unel 

Läser: Strategisk kommunikation

Kommer från: Stockholm

Bor idag: Lund

Kort om dig själv: Jag studerar på Campus Helsingborg, är studentambassadör för mitt program, studentmarknadsförare för akademikerförbundet JUSEK och engagerad i nationslivet i Lund. Älskar även att fotografera, träna och träffa nya människor.