Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Ylva Lidin

Helsingborg har ett otroligt näringsliv som intresserar sig för Campus. Detta är jättebra när man ska nätverka och knyta kontakter!

Varför valde du att studera Strategisk Kommunikation?

När jag gick i trean på gymnasiet frågade min syo vad jag var bra på och mitt svar blev "att prata". Detta utvecklades sedan till att jag var bra på att kommunicera med människor och förmedla budskap. När jag letade efter ett universitetsprogram fastnade jag för strategisk kommunikation då det var brett nog för att kunna applicera det i olika delar av arbetsmarknaden senare. Dessutom tror jag att vi är efterfrågade!

Vad är bäst med utbildningen och varför?

Att den är bred. Det finns många olika människor i mitt program som hoppas kunna använda det på olika sätt, vilket jag tycker är jättehäftigt. Man får dessutom en bred grund att står på!

Hur är det att studera på Campus Helsingborg?

Eftersom att jag bor i Lund så pendlar jag varje dag. Jag ser det som att jag får två städer i ett. Lund är en jättehäftig studentstad med massa kul att göra kopplat till nationer medan Helsingborg har ett otroligt näringsliv som intresserar sig av Campus. Detta är jättebra när man ska nätverka och knyta kontakter!

Vad har du för framtidsdrömmar?

Mitt mål är att jobba internationellt, gärna kopplat till internationella relationer och/eller politik. Men jag väljer annars att vara ganska öppen för möjligheter; jag tror det är viktigt att inte vara för låst vid en specifik dröm!

Något tips till framtida studenter i strategisk kommunikation?

Ta vara på alla möjligheter programmet, Campus och kåren erbjuder! Fixa en rolig praktik, åk på ett utbytesår, engagera dig i kåren eller bli studentambassadör! Man lär sig otroligt mycket, det ser bra ut på CV:t och det är otroligt roliga saker att vara en del av!

student

yl

Namn: Ylva Lidin

Läser: Strategisk kommunikation

Kommer från: Lund

Bor idag: Lund

Kort om dig själv: Jag heter Ylva och är 22 år gammal. Jag bor i Lund i vanliga fall men bor just nu i Stockholm då jag har en praktik vid Sveriges FN-förbund. Jag är mycket intresserad samhällsfrågor, politik och att resa! Jag är mycket aktiv i min nation och älskar nationslivet, annars går min fritid åt att läsa massvis med böcker, träna, slötitta på serier och hänga med mina vänner.