Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Alinde Johansson

Jag ser varje dag vad vårt arbete bidrar till, det är oerhört givande

I dag arbetar Alinde som projektledare på Unicef Sveriges företagsavdelning.

Vad jobbar du med, vad är dina arbetsuppgifter?

- I min tjänst ingår flera olika ansvarsområden. Jag är dels ansvarig för våra samarbetspartners i kampanjer och dels är jag eventansvarig, vilket bland annat innebär att jag håller i den stora galamiddag vi har för våra partners i samband med vår insamlingsgala Humorgalan som sänds på TV den första maj.

Vad jag tycker du om jobbet som projektledare?

- Det är en tjänst som innehåller många olika utmaningar – det tycker jag är härligt. Jag gillar när det går undan och trivs därför utmärkt i rollen som projektledare. Det är också otroligt intressant att arbeta tillsammans med företag. Jag är med och bygger viktiga relationer vilket är mycket lärorikt.

Varför vill du jobba på Unicef?

- Jag vill göra det som jag är bra på och det jag tycker är roligt i en organisation eller i ett företag som gör skillnad. Jag ser varje dag vad vårt arbete bidrar till, det är oerhört givande.

Vad har du för nytta av din utbildning?

- Utbildningens bredd har gett mig en förståelse för olika yrkesroller i organisationen och jag har fått värdefulla verktyg för att driva projekt på ett strategiskt och effektivt vis. I allt arbete med kampanjer kommer min kunskap inom marknadskommunikation och PR till stor nytta.

Vad var det bästa med utbildningen?

- Kombinationen av bredd och spets. Att man fick möjlighet att beröra så många olika områden, men samtidigt kunna inrikta sig genom valbara kurser. Jag som fascineras av allt som berör organisationskommunikation valde till exempel att läsa sociologi.

-Eftersom jag idag arbetar i den organisation där jag gjorde min praktik så får jag väl lov att tillägga att jag hade stor nytta av praktikperioden!

ALUMN

alinde

Namn: Alinde Johansson

Examen: Strategisk kommunikation

Jobbar: Projektledare på Unicef Sveriges företagsavdelning