Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Om institutionen

strategisk kommunikation
På institutionen för strategisk kommunikation vid Campus Helsingborg - Lunds universitet finns flest studenter, lärare och forskare i Sverige inom området strategisk kommunikation. Vi har cirka 350 studenter och 25 anställda, och är med det även en av de största enheterna inom området i Europa.

Campus Helsingborg

 

Strategisk kommunikation handlar om organisationers medvetna kommunikationsinsatser för att nå sina övergripande mål. Vi forskar och utbildar inom områden som på senare år har blivit alltmer väsentliga för såväl samhället som privata och offentliga organisationer, till exempel varumärkesprocesser, nya medier och demokrati, kriskommunikation och förändringskommunikation.

 

2007 startade vi den första utbildningen i strategisk kommunikation. I dag har vi fyra utbildningsprogram, två masterprogram och två kandidatprogram. Vissa terminer erbjuder vi även fristående kurser.
Läs mer om våra utbildningar

 

Vår forskning bidrar till att skapa förståelse för och kritiskt granska de kommunikationsprocesser som styr och formar organisationer i vårt samhälle. Strategisk kommunikation bygger på internationellt etablerad forskning inom public relations, organisationskommunikation och marknadskommunikation. 2012 fick vi vår första professor, som också var landets första professor i strategisk kommunikation.  I dagsläget har vi två professorer, fyra doktorander och ett stort antal lektorer som bedriver forskning inom de områden vi undervisar i.
Läs mer om vår forskning

 

Vi samverkar gärna med företag och organisationer inom både utbildning och forskning. Samverkan kan ske i form av praktikplatser, examensarbeten, projektarbete i undervisningen, deltagande i forskningsprojekt och så vidare.  Vi arbetar också med forskning och utbildning på basis av direkta uppdrag från privata och offentliga organisationer. Vi har bland annat samarbetat med Räddningstjänsten Helsingborg, Sydvatten och Sveriges kommunikatörer. Är du intresserad av samverkan med oss, kontakta prefekt Charlotte Simonsson, Charlotte [dot] simonsson [at] isk [dot] lu [dot] se

Sidansvarig:

Prefekt

Charlotte Simonsson

E-post: Charlotte [dot] Simonsson [at] isk [dot] lu [dot] se
Tel: 042-35 65 08

Institutionen för strategisk kommunikation
Lunds Universitet | Campus Helsingborg
Besök: Universitetsplatsen 2 Helsingborg
Postadress: Box 882, 251 08 Helsingborg
Telefon:
 042-35 65 95
E-post: info [at] isk [dot] lu [dot] se

Samhällsvetenskapliga fakulteten | Campus Helsingborg