ra

• François Cooren
  • Peter Stücheli-Herlach

Summary, in English

This chapter deals with communication management as a specific form of management communication responsible for authoring, enacting, and controlling an
organization’s communication to create value. The chapter covers central ideas in the
communication management literature, the practices, forms and contexts of communication management, and how the communication management literature has approached the concept of value creation. The authors encourage researchers interested in communication management to investigate what forms and practices of communication management could stimulate stakeholder polyphony and employee voice. The first section contains a brief overview over central ideas in the communication management literature, the second section focuses on the practices, forms and contexts of communication management, the third section contains a review of communication management and value creation, the fourth section highlights the usefulness of the Communication as Constitutive (CCO) approach for analyzing contemporary developments in communication management, and the last section contains the conclusions and future directions.

2021-08-23

Handbooks of Applied Linguistics

Volym

Del av eller Kapitel i bok