Lunds universitet firar 350 år. Läs mer på lu.se

KOMC16 - Projektledning i digitala miljöer, 15 hp

Kursen är obligatorisk inom Kandidatprogrammet i strategisk kommunikation och digitala medier, men den kan läsas som en fristående kurs under femte terminen på Kandidatprogrammet i strategisk kommunikation. Kursen är intressant för dig som vill få grundläggande kunskaper inom projektledning och arbete i team. Den är särskilt relevant för dig som vill arbeta som projektkoordinator, projektkommunikatör eller projektledare i framtiden.

Kursen består av tre moment. I kursens första moment tar studenten fram ett projektförslag som bygger på uppdragsgivarens önskemål. I denna del introduceras flera teman: projektledning ur ett lednings-, grupp och individperspektiv, teamarbete och grupprocesser, strategisk kommunikationsarbete i praktiken samt konsultrollen.

I kursens andra moment arbetar studenten aktivt med ett tillämpat projekt som bland annat innefattar en undersökning, produktion av ett kommunikativt styrdokument samt en digital artefakt. I den andra delen av kursen diskuteras teman som rör digital produktion, omvärldsanalys, utvärderingsmetoder samt digitala medier i relation till artefaktens syfte. Resultaten sammanställs i en rapport som presenteras för uppdragsgivaren vid slutet av kursen.

I kursens tredje moment arbetar studenten aktivt med en fördjupande individuell uppgift om projektledning i praktiken. Studenten fördjupar sig i teman som rör organisering, ledning, kommunikation och uppföljning av projekt som drivs i projektform.

Sidansvarig:

Har du frågor om kursen?

Kontakta gärna studievägledaren:

Lena Rolén