Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

KOMC18: Public Affairs, 7.5 hp

Många organisationer arbetar aktivt med att försöka påverka politiker och lagstiftningen, både genom opinionsbildning och direkta möten. Är du intresserad av att veta mer om hur public affairs bedrivs, och påverkansarbete går till? Att diskutera de demokratiska och etiska aspekterna av detta arbete? Kanske är du också intresserad av att själv arbeta med public affairs? Då är detta kursen för dig.

Kursens innehåll

Syftet med kursen är att studenten ska utveckla teoretiska kunskaper om, samt praktiska färdigheter inom public affairs. I kursen behandlas public affairs roll för organisationer och samhället, både nationellt och internationellt. I det första momentet behandlas policyprocessen och studenten lär sig identifiera var och när påverkansarbete kan ske i olika länders lagstiftningsarbete. I det andra momentet fokuseras de kommunikativa aspekterna av public affairs, och studenten tränas i att strategiskt planera påverkansarbete genom att analysera och identifiera intressenter, plattformar och budskap. Även demokratiska och etiska frågor rörande public affairs behandlas ingående.

Förkunskapskrav

För tillträde till kursen krävs fullgjorda kursfordringar om 90 högskolepoäng inom samhällsvetenskap. För att få ut så mycket som möjligt av kursen bör du ha studerat ett eller en mix av följande ämnen: strategisk kommunikation, statsvetenskap, kommunikation och/eller media.

Utbytesstudenter är välkomna att söka kursen. Kursen ges vid Campus Helsingborg.

Har du frågor om kursen?

Kontakta gärna studievägledaren:

Lena Rolén

E-mailstudievagledare [at] isk [dot] lu [dot] se
Tel: 042-35 66 59

Institutionen för strategisk kommunikation
Lunds Universitet | Campus Helsingborg
Besök: Universitetsplatsen 2 Helsingborg
Postadress: Box 882, 251 08 Helsingborg
Telefon:
 042-35 65 95
E-post: info [at] isk [dot] lu [dot] se

Samhällsvetenskapliga fakulteten | Campus Helsingborg