Kommunikation och ledarskap i förändringsprocesser

Lär dig mer om ledarskapets roll i förändringsprocesser, hur kulturella och sociala processer påverkar arbetet med kommunikation vid organisationsförändringar och hur du som ledningsstöd kan planera, genomföra och utvärdera kommunikation i en förändringsprocess.

Kursen Strategisk kommunikation: Kommunikation och ledarskap i förändringsprocesser syftar till att studenten ska öka sin förmåga att analysera och arbeta med kommunikation i förändringsprocesser. Kursen syftar dessutom till att ge kunskap om ledarskapets roll i förändringsarbete. Inledningsvis behandlas grundläggande perspektiv, teorier och begrepp inom området organisationsförändring och kommunikation. Därefter fokuserar undervisningen på specifika aspekter av förändringskommunikation såsom ledarskap och medarbetarskap, planering och genomförande av kommunikationsinsatser, meningsskapande, motstånd, makt, delaktighet och praktiska arbetsmetoder.

Kursen ges på engelska i Campus Helsingborgs lokaler där undervisningen sker i form av föreläsningar och seminarier. Kursen examineras genom både tre individuella inlämningsuppgifter, ett projektarbete i grupp samt ett individuellt salsprov. För tillträde till kursen krävs fullgjorde kursfordringar 45 högskolepoäng inom samhällsvetenskap, humaniora, ekonomi eller motsvarande samt muntlig och skriftlig språkfärdighet i engelska motsvarande Engelska 6/B.

Sidansvarig:

kursinformation

Kurskod: KOMC17
    Högskolepoäng: 15 hp

Startperiod: VT
    Nivå: Grundnivå (Kandidatnivå)
    Undervisningsspråk: Engelska

Plats: Lund
    Studietakt: Helfart (100%)
    Undervisningstid: Dagtid

Förkunskap: För tillträde till kursen krävs fullgjorda kursfordringar om 45 högskolepoäng inom samhällsvetenskap, humaniora, ekonomi eller motsvarande.

Platserna fördelas enligt: Betyg (34 %), Högskoleprov (34 %), Akademiska meriter (APGR, 32 %). Universitetet har beslutat att använda giltigt högskoleprovsresultat som skiljekriterium vid lika meriter.

Lena Rolén
    Studievägledare Institutionen för strategisk kommunikation