Kriskommunikation i organisationer och samhällen

KOMC60
No one is crisis proof in coronavirus era. Why not invest in yourself to become an expert in crisis communication in the post-coronavirus world? Take the course to gain strategic thinking that you need to prepare for, mitigate, respond to, and recover from unexpected occurrences.

cc

The aim of this course is to develop the student’s strategic skills in mitigating issues and managing crises that organizations encounter. This course places crisis communication in organizational, social, and global contexts. The course emphasizes real-world application of crisis communication concepts, theories, and principles.

Thematically, the course covers the foundational of crisis communication, three phases of crisis management, internal and external crisis communication, media and stakeholder relations, and issues and trends in crisis communication.

Sidansvarig:

Kursinformation

Kurskod: KOMC60
Högskolepoäng: 15 hp

Läsperiod: HT20, period 2
Nivå: Grundnivå (Kandidatnivå)
Undervisningsspråk: Engelska
Kursansvarig: Hui Zhao

Plats: Distans
Studietakt: Heltid (100%)
Undervisningstid: Dagtid

Förkunskap: För tillträde till kursen krävs fullgjorda kursfordringar om 45 högskolepoäng inomsamhällsvetenskap, humaniora, ekonomi eller motsvarande.
Muntlig och skriftlig språkfärdighet i engelska motsvarande Engelska 6/B från svensktgymnasium är ett krav. Ekvivalering genomförs i enlighet med nationella riktlinjer. Generellt undantag för kravet på kunskaper i svenska medges.

Platserna fördelas enligt: Betyg: 34 %, Högskoleprov: 34 %, Akademiska meriter (APGR): 32 %.

Syllabus
Literature