Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Kandidatprogrammet i strategisk kommunikation, 180 hp

Vill du utveckla organisationers varumärke och relationen till olika målgrupper? Vill du jobba med intern kommunikation och göra de anställda delaktiga i vad som händer på arbetsplatsen? Är du intresserad av opinionsbildning och politiska kommunikationsprocesser?

Då är kandidatprogrammet i strategisk kommunikation något för dig. Under utbildningen, får du utveckla din förmåga att kommunicera över kulturella och sociala gränser - något som efterfrågas allt mer i dagens globaliserade samhälle.

sgsko

Dina studier

Utbildningen är flervetenskaplig och du lär dig att arbeta med kommunikation ur ett helhetsperspektiv med hjälp av kunskaper från ekonomi, socialpsykologi, organisations- och kommunikationsteori.

Syftet med programmet är att du ska utveckla kunskaper och färdigheter inom området strategisk kommunikation, vilket omfattar ledning, planering, genomförande och uppföljning av kommunikationsprocesser och aktiviteter i relation till dels olika publiker, dels samhället som offentlighet, med syfte att uppnå övergripande organisatoriska verksamhetsmål. Programmets teoretiska bas återfinns inom forskningsområden som public relations, marknadskommunikation och organisationskommunikation. Dessa områden härstammar i sin tur från ämnen som företagsekonomi, medie- och kommunikationsvetenskap, retorik, sociologi, psykologi, språkvetenskap och statsvetenskap.

Under programmets gång tränas du i att självständigt formulera kritiska frågeställningar, genomföra empiriska undersökningar med hjälp av olika metoder och att analysera ett insamlat material utifrån olika teorier och teoretiska perspektiv. De taktiska och gestaltande momenten innefattar bland annat utformning av kommunikationsplaner, webbproduktion och grafisk design. Du utvecklar även kunskaper inom områden som praktisk svenska, journalistik och retorik.

Praktik, möjlighet till internationell utbytestermin samt nära samverkan med näringsliv, offentlig verksamhet och andra typer av organisationer bidrar till anställningsbarhet – nationellt och internationellt.

Läs mer om vad studenter på programmet tycker!

Karriär

Efter avslutad utbildning kan du arbeta med kommunikationsfrågor på såväl taktisk som strategisk nivå i olika funktioner och organisationer. Detta kan innebära en roll med titeln kommunikatör, men också exempelvis marknadskommunikatör, PR-konsult, opinionsbildare, och pressekreterare. Dessa roller kan rymma arbete inom såväl privata och offentliga organisationer som ideella organisationer. Utbildningen förbereder också för fortsatta studier på avancerad nivå.

Läs vad några av våra alumner arbetar med idag!

 

 

 

Sidansvarig:

Programansvarig

Cecilia Cassinger

E-post: Cecilia [dot] Cassinger [at] isk [dot] lu [dot] se
Tel: 042-35 65 25

Rum: 328 
Besökstid: Fredagar, kl. 11-12

Studievägledare

Lena Rolén

E-post: studievagledare [at] isk [dot] lu [dot] se
Tel: 042-35 66 59

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet samt Engelska B, Matematik B, Samhällskunskap A.

Områdesbehörighet 4

Kompetensprofil

Ladda ner som pdf

kompsko

Institutionen för strategisk kommunikation
Lunds Universitet | Campus Helsingborg
Besök: Universitetsplatsen 2 Helsingborg
Postadress: Box 882, 251 08 Helsingborg
Telefon:
 042-35 65 95
E-post: info [at] isk [dot] lu [dot] se

Samhällsvetenskapliga fakulteten | Campus Helsingborg