Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.

Emmy Lundh

Det bästa med utbildningen var att den inte bara var teoretisk utan att den också hade en stark koppling till arbetslivet.
Jag brinner för att utbilda och stötta personer i hur de kan utveckla sin kommunikation. Mina främsta egenskaper för att lyckas med det är mitt engagemang, min pedagogik och min tålmodighet.

Kan du berätta lite kort om vad och var du jobbar med idag?

Jag är en del av Lunds kommuns centrala webbredaktion och är redaktör för kommunens externa webbsajt. Under våren har jag dock mest arbetat med utvecklingen och införandet av vårt nya intranät. Jag har också jobbat med kommunikationen kring vår medarbetarenkät och är redaktör för ett nyhetsbrev som riktar sig till alla kommunens medarbetare.

Hur kom det sig att du valde att börja jobba med kommunikation inom offentlig verksamhet?

Jag tycker det är roligt att jobba med medborgarkommunikation och på så sätt göra samhället mer tillgängligt för dess invånare. Offentliga verksamheter har breda målgrupper och många olika typer av verksamhetsområden (i mitt fall är det allt ifrån skola och äldreomsorg till miljö och kultur). Dessa faktorer gör mitt kommunikationsarbete både utmanade och utvecklande.

Vad har du haft för nytta av din utbildning i arbetslivet?

Utbildningen har gett mig förståelse för hur jag kan bedriva ett effektivt och strategiskt kommunikationsarbete. Nu är jag lyhörd för verksamhetens behov samtidigt som jag har lärt mig att prioritera bland de kommunikationsinsatser som bidrar till att uppfylla verksamhetens mål.

Vad var det bästa med utbildningen?

Det bästa med utbildningen var att den inte bara var teoretisk utan att den också hade en stark koppling till arbetslivet. Vi gjorde praktik och hade ofta gästföreläsare som berättade hur det fungerade ute i verkligheten. Vi hade också en del praktiska moment och fick bland annat genomföra en presskonferens utifrån ett verklighetsbaserat scenario.

Sidansvarig:

ALUMN

eml

Namn: Emmy Lundh

Tog examen: Kandidatexamen i strategisk kommunikation 2011

Kommer från: Hjärup

Bor idag: Lund

Jobbar: Lunds kommun som kommunikatör

Institutionen för strategisk kommunikation
Lunds Universitet | Campus Helsingborg
Besök: Universitetsplatsen 2 Helsingborg
Postadress: Box 882, 251 08 Helsingborg
Telefon:
 042-35 65 95
E-post: info [at] isk [dot] lu [dot] se

Samhällsvetenskapliga fakulteten | Campus Helsingborg