Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Näringslivet om utbildningen

Cecilia Sjöholm, CSR-direktör på Orkla Food Sverige AB

"Kvalificerade kommunikatörer har en allt viktigare roll att spela i att stärka ett företags konkurrenskraft. Med den samhällsutveckling vi har ökar kraven på anpassningsförmåga, flexibilitet och innovationstakt - krav som kommunikatören kan hjälpa organisationen att fånga upp och svara på. En duktig kommunikatör bidrar med nya perspektiv, har koll på omvärlden samt identifierar och stödjer de interna och externa kommunikationsprocesserna. Att kunna bedöma vilken insats som behövs för att få största effekt är en viktig kompetens hos en kommunikatör enligt min uppfattning. Kandidatprogrammet är ett viktigt bidrag till utvecklingen av kompetenta kommunikatörer."

Eva Johannesson, kommunikationschef på Lunds kommun

"Vi erbjuder praktikplatser, gästföreläser och samarbetar med studenter som skriver uppsatser. En kommunikationsavdelning i en kommun har många utmaningar och vi vill gärna ha ett utbyte med både studenter och forskare. Vi har själva stor nytta av kontakten med studenterna som läser strategisk kommunikation och har rekryterat medarbetare som läst på programmet."

Sidansvarig:

Institutionen för strategisk kommunikation
Lunds Universitet | Campus Helsingborg
Besök: Universitetsplatsen 2 Helsingborg
Postadress: Box 882, 251 08 Helsingborg
Telefon:
 042-35 65 95
E-post: info [at] isk [dot] lu [dot] se

Samhällsvetenskapliga fakulteten | Campus Helsingborg