Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Kandidatprogrammet i strategisk kommunikation och digitala medier, 180 hp

Vill du arbeta som kommunikatör med både traditionella och digitala medier? Kan du se dig själv som projektledare för digitala kampanjer och kommunikationsprojekt? Vill du hjälpa dagens organisationer att nå sina målgrupper i det digitala medielandskapet?

Då ska du läsa vår flervetenskapliga kandidatutbildning strategisk kommunikation och digitala medier. Digitalisering präglar organisationers kommunikation och interaktionen med det omgivande samhället. Kommunikationsteknologin utvecklas ständigt och mängden information ökar. Samtidigt ställer arbetsprocesser, medarbetare, medborgare och konsumenter nya krav på kommunikationen i och kring organisationer.  Digitaliseringen skapar nya villkor för kommunikationen med olika aktörer och intressenter och därför behöver företag och organisationer ta hänsyn till både sociala och kommunikationsteknologiska aspekter.

dm

Dina studier

Kandidatprogrammet i strategisk kommunikation och digitala medier syftar till att möta detta behov genom att du tillägnar dig kunskaper, färdigheter och förhållningssätt som fordras för ett självständigt och strategiskt arbete inom strategisk kommunikation med fokus på forskningsområdena public relations, marknadskommunikation och organisationskommunikation. Förutom dessa områden innehåller programmet inslag av företagsekonomi, medie- och kommunikationsvetenskap, medieteknik, retorik, sociologi, psykologi och språkvetenskap. Programmet är således flervetenskapligt till sin karaktär, vilket bidrar till att du utvecklar en helhetssyn på strategiska aspekter av organisationers kommunikation.

Sammantaget ger programmet kunskaper inom breda, forskningsmässigt förankrade fält. Kunskapsområdet strategisk kommunikation omfattar ledning, planering och genomförande av kommunikationsaktiviteter i relation till dels olika publiker, dels samhället som offentlighet, med syfte att uppnå övergripande organisatoriska verksamhetsmål. Kombinationen av kunskap om strategisk kommunikation och digital mediertillsammans med utbildningens praktiska inslag och möjlighet till arbetspraktik förbereder dig för ett flertal yrkesroller i näringslivet. De taktiska och gestaltande momenten innefattar bland annat kommunikationsplanering, webbproduktion, grafisk design, digital marknadskommunikation och visuell kommunikation.

Möjlighet till verksamhetsförlag praktik, möjlighet till internationell utbytestermin samt en utbildning i nära samverkan med näringsliv, offentlig verksamhet och andra typer av organisationer bidrar till anställningsbarhet – nationellt och internationellt.

Läs mer om vad studenter på programmet tycker!

Karriär

Efter utbildningen kan du utveckla och ansvara för organisationers strategiska kommunikation i digitala medier. Utbildningen förbereder studenten att som konsult eller anställd på en kommunikationsavdelning arbeta med digitala medier och webbstrategier inom public relations, marknadskommunikation och intern kommunikation. Efter utbildningen kan studenten även hantera digitala kampanjer, webbpublicering, utvärdera organisationers närvaro online och på sociala medier, samt planera och koordinera digitala projekt. Utbildningen förbereder också för fortsatta studier på avancerad nivå.

Läs vad några av våra alumner arbetar med idag!

 

Sidansvarig:

Programansvarig

Cecilia Cassinger

E-post: Cecilia [dot] Cassinger [at] isk [dot] lu [dot] se
Tel: 042-35 65 25

Rum: 328 
Besökstid: Fredagar, kl. 11-12

Studievägledare

Lena Rolén

E-post: studievagledare [at] isk [dot] lu [dot] se
Tel: 042-35 66 59

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet samt Engelska B, Matematik B, Samhällskunskap A.

Områdesbehörighet 4

Kompetensprofil

Ladda ner som pdf

kompdm

 

Institutionen för strategisk kommunikation
Lunds Universitet | Campus Helsingborg
Besök: Universitetsplatsen 2 Helsingborg
Postadress: Box 882, 251 08 Helsingborg
Telefon:
 042-35 65 95
E-post: info [at] isk [dot] lu [dot] se

Samhällsvetenskapliga fakulteten | Campus Helsingborg