Lunds universitet firar 350 år. Läs mer på lu.se

KOMC16 - Projektledning i digitala miljöer, 15 hp

Detta är en valbar kurs inom kandidatprogrammet i strategisk kommunikation och digitala medier och kandidatprogrammet i strategisk kommunikation. Den är intressant för dig som vill få teoretiska och praktiska kunskaper om projektledning i digitala miljöer.

Kursens övergripande mål är att introducera dig till projektledning som ett verktyg för att uppfylla mål som rör en organisations digitala strategiska kommunikation.

Kursens pedagogiska idé är att du i samarbete med andra kursare självständigt planerar, genomför och utvärderar ett digitalt projekt efter en uppdragsgivares önskemål. I projektet intar du därmed rollen av konsult där du hjälper uppdragsgivaren att lösa ett problem kopplat till digital strategisk kommunikation.

Viktiga teman i kursen är:

• Projektledningsmetodik ur lednings-, grupp- och individperspektiv
  • Omvärldsanalys
  • Digital medieproduktion (främst utveckling av digital text, film och grafisk design)
  • Utvärdering av digital strategisk kommunikation
  • Optimering av digitala artefakter
Sidansvarig: