Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.

Asta Cepaite Nilsson

Vad har du för akademisk bakgrund och hur länge har du undervisat på universitet?

Jag har en ganska brokig bakgrund: inom företagsekonomi, medie- och kommunikationsvetenskap och medieteknik.

Vad är roligast med att vara lärare på just kandidatprogrammen i strategisk kommunikation? Inom vilket ämne/disciplin undervisar du?

Det är stimulerande att få samtala med studenterna som är så ambitiösa, nyfikna och kunskapssökande; och följa deras utveckling både som yrkesmänniskor och personligheter. Jag undervisar i kurser som behandlar medieutveckling, kommunikation och förändringsprocesser i organisationer samt handleder examensarbeten.

Har du något tips till den som funderar på att studera strategisk kommunikation på Lunds universitet?

Kom på Öppet hus! Prata och lyssna för att få en bättre uppfattning vad utbildningen innebär, och känn in atmosfären.

Vad forskar du om?

Just nu forskar jag om medieentreprenörskap och utveckling av hyperlokal journalistik. Med utgångspunkt från de massiva nedläggningar av lokalredaktioner vill vi som är med i forskningsprojektet ta fram modeller för hur entreprenörskap inom lokal mediebevakning på landsbygden kan utvecklas. Att studera hur de små medieentreprenörerna kan arbeta för att öka lokal bevakning, eller undersöka på vilket sätt man kan engagera de lokala initiativtagarna till att starta nyhetsredaktioner, utgör en viktig del i diskussioner om hur man ska hålla landsbygden levande.

 

Sidansvarig:

Institutionen för strategisk kommunikation
Lunds Universitet | Campus Helsingborg
Besök: Universitetsplatsen 2 Helsingborg
Postadress: Box 882, 251 08 Helsingborg
Telefon:
 042-35 65 95
E-post: info [at] isk [dot] lu [dot] se

Samhällsvetenskapliga fakulteten | Campus Helsingborg