Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.

Cecilia Cassinger

Vad har du för akademisk bakgrund och hur länge har du undervisat på universitet?

Jag är företagsekonom med inriktning mot internationell marknadsföring och började undervisa på universitetet när jag var doktorand.

Inom vilket ämne/disciplin undervisar du? Vad är roligast med att vara lärare på just kandidatprogrammen i strategisk kommunikation?  

Jag undervisar främst i varumärkeskommunikation och kvalitativ metod men gör även kortare inhopp på andra kurser. Sedan 2016 är jag ansvarig för kandidatprogrammens innehåll.

Det finns mycket positiv energi och skaparkraft bland dem som läser våra utbildningar, vilket resulterar i intressanta diskussioner, essäer och projekt. Men det absolut roligaste med att vara lärare på kandidatprogrammen är att se våra studenter utvecklas från första till sista året. Jag brukar handleda kandidatuppsatser på sista terminen av programmet och slås då alltid av hur mycket studenterna har lärt sig och hur bra uppsatserna blir. Framförallt handlar det om att studenterna blir bättre på att tänka analytiskt och systematiskt.

Vad forskar du om?

Min forskning handlar i huvudsak om varumärkeskommunikation, ofta från ett mottagarperspektiv och i offentlig verksamhet. 

Har du något tips till den som funderar på att studera strategisk kommunikation på Lunds universitet?

Fundera på hur du vill profilera dig inom strategisk kommunikation tidigt i utbildningen – då är det lättare att göra genomtänkta val inom programmet gällande t ex utlandsstudier, yrkespraktik och valbara kurser.

Sidansvarig:

Institutionen för strategisk kommunikation
Lunds Universitet | Campus Helsingborg
Besök: Universitetsplatsen 2 Helsingborg
Postadress: Box 882, 251 08 Helsingborg
Telefon:
 042-35 65 95
E-post: info [at] isk [dot] lu [dot] se

Samhällsvetenskapliga fakulteten | Campus Helsingborg