Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.

Marja Åkerström

Vad har du för akademisk bakgrund och hur länge har du undervisat på universitet?

Jag har undervisat sedan 1999, disputerade i medie- kommunikationsvetenskap med inriktning i lika stora delar i MKV, statsvetenskap och sociologi. Jag har sedan mitten av 1990-talet ägnat min forskning åt Internet och demokratifrågor och allt som sker i digital miljö. Jag har min bakgrund i Lund, först på sociologen (tillsammans med rättssociologi och socialantropologi) och sedan på KOM, också i Lund på solcenter. KOM är en institution för ämnena medie-kommunikationsvetenskap, retorik, journalistutbildningen och mediehistoria och jag har undervisat i alla ämnena.

Vad är roligast med att vara lärare på just kandidatprogrammen i strategisk kommunikation? Inom vilket ämne/disciplin undervisar du?

Jag tycker att våra studenter är vetgiriga, trevliga och engagerade vilket jag uppskattar som lärare.

Jag är allround och undervisar eller har undervisat i politisk kommunikation, digitala medier, vetenskapsteori, metod på alla nivåer, organisationskommunikation, risk- och kriskommunikation, marknadskommunikation och har handlett och examinerat uppsatser sedan början av 2000-talet.

Vad forskar du om?

Opinionsbildning, sociala relationer och kommunikation, ofta relaterat på något sätt till demokratifrågor och i synnerhet växelspelet mellan den digitala och den fysiska världen finner jag intressant.

 

Sidansvarig:

Institutionen för strategisk kommunikation
Lunds Universitet | Campus Helsingborg
Besök: Universitetsplatsen 2 Helsingborg
Postadress: Box 882, 251 08 Helsingborg
Telefon:
 042-35 65 95
E-post: info [at] isk [dot] lu [dot] se

Samhällsvetenskapliga fakulteten | Campus Helsingborg