Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Praktik utomlands

Att få erfarenhet av arbetslivet inom ditt studieområde är utvecklande och en merit för framtiden. Att dessutom välja att förlägga din praktik utomlands ger ytterligare kunskap. Men det kräver också att du tar ett stort eget ansvar.

Den plats du ska praktisera på ska kunna bistå dig med att uppfylla kursmålen för praktikkusen inom ditt program. De ska också kunna erbjuda dig handledning.

Tänk på att det tar tid och är ett krävande arbete att ordna en praktikplats utomlands. Det innebär att du ska ha tänkt igenom om du verkligen vill åka innan processen startar och att det kan vara dyrt att bo och leva i ett annat land under en längre tid.

Du kan söka CSN för din praktikkurs utomlands. Ibland kan du också få ta extra studielån för till exempel resan till och från det land du ska praktisera i. Du kan också söka praktik inom olika avtalsprogram; t.ex. Erasmus inom Europa. Då finns det stipendier att söka. Läs mer här.

Vi följer UD:s rekommendationer för resor utomlands. Detta för att du ska kunna känna dig trygg dit du åker. Under hela din vistelse är du försäkrad via Kammarkollegiet Student UT, under kursperioden.

Sidansvarig:

Institutionen för strategisk kommunikation
Lunds Universitet | Campus Helsingborg
Besök: Universitetsplatsen 2 Helsingborg
Postadress: Box 882, 251 08 Helsingborg
Telefon:
 042-35 65 95
E-post: info [at] isk [dot] lu [dot] se

Samhällsvetenskapliga fakulteten | Campus Helsingborg