Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Studentengagemang

bli studentambassadör eller studentrepresentant
Är du intresserad av att engagera dig som studentrepresentant i institutionens, fakultetens och universitets arbete? Eller skulle du vilja arbeta som studentambassadör och berätta om din utbildning för blivande studenter?

Arbeta som studentambassadör

Tycker du om att inspirera, informera och träffa nya människor? Trivs du på din utbildning och gärna vill berätta för andra vad du läser? Att arbeta som studentambassadör innebär ett stort ansvar. Du är inte bara representant för din utbildning utan för hela universitetet. Som studentambassadör kan du bland annat jobba med att bemanna mässmontrar, hålla seminarier och åka ut till skolor för att berätta om din utbildning vid institutionen för strategisk kommunikation eller hjälpa till vid konferenser och andra evenemang på Campus Helsingborg. Det är du som kommer att ge information om programmet och ge presumtiva studenter en bild och ett ansikte för programmen vid Campus Helsingborg, Lunds universitet. 

Verksamheten som studentambassadör får inte inkräkta negativt på dina studier – allt studentambassadörsarbete görs i mån av tid. Vid avslutat uppdrag laddar du ner och fyller i en arvodesblankett (kom ihåg att fylla i båda sidorna på blanketten) som du därefter lämnar in till universitetet.

Är du student på institutionen för strategisk kommunikation och vill arbeta som studentambassadör? Kontakta Erika Fransson (erika [dot] fransson [at] isk [dot] lu [dot] se).

Engagera dig som studentrepresentant

Studentinflytande är inte bara en rättighet, det är också en fråga om demokrati och om utbildningskvalitet. När studenterna får vara med och besluta om det som rör dem blir utbildning och studiemiljö dessutom bättre. Studenterna ska ha inflytande över sin utbildning och därigenom bidra till att vidareutveckla den. Ett starkt och oberoende studentinflytande är viktigt för kvaliteten i utbildningen, för den studiesociala miljön, för studenternas rättssäkerhet och för att kritiskt granska universitets verksamhet.

Samhällsvetarkåren vid Lunds universitet

Kåren finns representerad på Campus Helsingborg och arbetar för att din utbildning håller hög kvalitet och att du får det så bra som möjligt under studietiden. Det är inte obligatoriskt att vara med i en kår, men det är en chans för dig som student att vara med och påverka din studiesituation. 

Läs mer på samhällsvetarkårens hemsida.

Agora

Helsingborgssektionen Agora är Samhällsvetarkårens Helsingborgssektion, en fristående del vid Lunds universitet. Agora representerar studenterna på utbildningarna vid Institutionen för service management och tjänstevetenskap och Institutionen för strategisk kommunikation. Syftet är dels att verka utbildningskompletterande genom nollningar, examensfirande, gästföreläsningar och arbetsmarknadsdagar men också att genom studiebevakning och nära samarbete med såväl studenter som universitet kvalitetssäkra utbildningarna vid Campus Helsingborg. Agora representerar sina studenter vid Campus Helsingborg och för deras talan för att studenternas intressen skall tillvaratas. 

Läs mer på Agoras hemsida.

Studentlund

Studentlund är ett samarbete mellan nationer, kårer och Akademiska Föreningen i Lund. Medlemskapet i Studentlund ger dig tillgång till bl.a. billiga bostäder, god mat, roliga nattklubbar, intressanta föredrag, utbildningsbevakning, underhållande scenuppsättningar, ett stort studentinflytande inom universitetet, kommunen och regionen, samt mängder av stipendier och rabatter. 

Läs mer på Studentlunds hemsida.

LUS

Lunds Universitets Studentkårer (LUS) är en samarbetsorganisation för alla studentkårer vid Lunds universitet. 

Läs mer på LUS hemsida.

Sidansvarig:

Institutionen för strategisk kommunikation
Lunds Universitet | Campus Helsingborg
Besök: Universitetsplatsen 2 Helsingborg
Postadress: Box 882, 251 08 Helsingborg
Telefon:
 042-35 65 95
E-post: info [at] isk [dot] lu [dot] se

Samhällsvetenskapliga fakulteten | Campus Helsingborg