Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Studentkårer och studentförening

Studentinflytande är både en fråga om demokrati och om utbildningskvalitet
Studentinflytande är inte bara en rättighet. När studenterna får vara med och besluta om det som rör dem blir utbildning och studiemiljö dessutom bättre. Studenterna ska ha inflytande över sin utbildning och därigenom bidra till att vidareutveckla den. Ett starkt och oberoende studentinflytande är viktigt för kvaliteten i utbildningen, för den studiesociala miljön, för studenternas rättssäkerhet och för att kritiskt granska universitets verksamhet.

Samhällsvetarkåren vid Lunds universitet

Kåren finns representerad på Campus Helsingborg och arbetar för att din utbildning håller hög kvalitet och att du får det så bra som möjligt under studietiden. Det är inte obligatoriskt att vara med i en kår, men det är en chans för dig som student att vara med och påverka din studiesituation.

Agora - Samhällsvetarkårens Helsingborgssektion

Helsingborgssektionen Agora är en fristående del av Samhällsvetarkåren vid Lunds universitet. Agora representerar studenterna på utbildningarna vid Institutionen för service management och tjänstevetenskap och Institutionen för strategisk kommunikation. Syftet är dels att verka utbildningskompletterande genom nollningar, examensfirande, gästföreläsningar och arbetsmarknadsdagar men också att genom studiebevakning och nära samarbete med såväl studenter som universitet kvalitetssäkra utbildningarna vid Campus Helsingborg. Agora representerar sina studenter vid Campus Helsingborg och för deras talan för att studenternas intressen skall tillvaratas.

Studentlund

Studentlund är ett samarbete mellan nationer, kårer och Akademiska Föreningen i Lund. Medlemskapet i Studentlund ger dig tillgång till bl.a. billiga bostäder, god mat, roliga nattklubbar, intressanta föredrag, utbildningsbevakning, underhållande scenuppsättningar, ett stort studentinflytande inom universitetet, kommunen och regionen, samt mängder av stipendier och rabatter.

LUS

LUS är en samarbetsorganisation för alla studentkårer vid Lunds universitet.

Sidansvarig:

Institutionen för strategisk kommunikation
Lunds Universitet | Campus Helsingborg
Besök: Universitetsplatsen 2 Helsingborg
Postadress: Box 882, 251 08 Helsingborg
Telefon:
 042-35 65 95
E-post: info [at] isk [dot] lu [dot] se

Samhällsvetenskapliga fakulteten | Campus Helsingborg