Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Studera utomlands

Spendera din studietid runt Amsterdams kanaler, låt Hongkongs skyskrapor vara din vardag i ett par månader eller upplev Australiens gästvänlighet och stränder.

Som student vid institutionen för strategisk kommunikation har du möjlighet att ansöka om att studera en termin utomlands. Utbytesstudier kan ge dig ett mycket värdefullt tillskott till utbildningen. Att studera en termin i ett annat land ger dig en merit på arbetsmarknaden och du lär känna ett annat lands kultur, språk och människor. Att bo och leva utomlands gör även att man växer som individ och utvecklas på ett positivt sätt.

Fördelen med att studera utomlands på ett av Lunds universitets utbytesavtal är att det finns etablerade kontakter, du slipper betala studieavgifter och du är försäkrad. Studerar du vid ett europeiskt universitet kan du söka Erasmusstipendium. Att ansöka om utbytesstudier och genomföra det ställer en hel del krav på dig. Det kommer att innebära att du självständigt får ta ansvar för mycket kring att hitta kurser, söka bostad, visum med mera.

Det finns olika ansökningsperioder:

  • På hösten året innan du åker ut söker du till de flesta universitet under 1 november till 25 november.
  • University of Califonia söker du helt separat till mellan 15 oktober till och med 1 november.
  • Eventuella restplatser söker du i februari

Nästa ansökningsperiod

Nästa ansökningsperiod är .

U of Canterbury NZ
Sidansvarig:

Institutionen för strategisk kommunikation
Lunds Universitet | Campus Helsingborg
Besök: Universitetsplatsen 2 Helsingborg
Postadress: Box 882, 251 08 Helsingborg
Telefon:
 042-35 65 95
E-post: info [at] isk [dot] lu [dot] se

Samhällsvetenskapliga fakulteten | Campus Helsingborg