Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Vad säger Cecilia om att undervisa

Cecilia Cassinger, Lärare

Cecilia Cassinger

Vad har du för akademisk bakgrund och hur länge har du undervisat på universitet?

Jag är företagsekonom med inriktning mot internationell marknadsföring och började undervisa på universitetet när jag var doktorand.

Inom vilket ämne/disciplin undervisar du? Vad är roligast med att vara lärare på just kandidatprogrammen i strategisk kommunikation?  

Jag undervisar främst i varumärkeskommunikation och kvalitativ metod men gör även kortare inhopp på andra kurser. Mellan 2016 och 2019 var jag ansvarig för kandidatprogrammens innehåll.

Det finns mycket positiv energi och skaparkraft bland dem som läser våra utbildningar, vilket resulterar i intressanta diskussioner, essäer och projekt. Men det absolut roligaste med att vara lärare på våra program är att se våra studenter utvecklas till reflekterande och kritiska samhällsmedborgare. Jag brukar handleda kandidatuppsatser på sista terminen av programmet och slås då alltid av hur mycket studenterna har lärt sig och hur intressanta uppsatserna blir. Framförallt handlar det om att studenterna blir bättre på att tänka analytiskt och systematiskt.

Vad forskar du om?

Min forskning handlar i huvudsak om marknadskommunikation, ofta från ett strategiskt perspektiv och i offentlig verksamhet. För tillfället är jag forskare i flera projekt som rör kommunikationens betydelse för att skapa socialt hållbara städer.

Har du något tips till den som funderar på att studera strategisk kommunikation på Lunds universitet?

Fundera på hur du vill profilera dig inom strategisk kommunikation tidigt i utbildningen – då är det lättare att göra genomtänkta val inom programmet gällande t ex utlandsstudier, yrkespraktik och valbara kurser.