Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Vad tycker Lova om utbildningen

Lova Sörman Laurien, Alumn

Lova Sörman Laurien

Vad fick dig att söka kandidatprogrammet i strategisk kommunikation?

Jag har alltid tyckt om att skriva, prata, engagera andra människor och driva projekt. Utan att egentligen veta någonting om ämnet kände jag att kommunikation nog skulle kunna passa mig. Under hösten efter studenten arbetade jag med en person som hade läst just Strategisk Kommunikation på Campus Helsingborg. Jag tyckte det lät både intressant och roligt. Jag kände mig inte redo att börja plugga just då men jag hade kvar tanken om Strategisk Kommunikation i bakhuvudet och något år senare sökte jag in.

Vad har varit roligast på din utbildning?

De praktiska momenten där vi fick skriva och hålla presentationer. Min favoritkurs var nog kursen i Public Relations där vi bland annat fick träna på att skriva pressreleaser. Kurserna ”Medier, makt och samhälle” och ”Strategisk kommunikation i Kris och Förändring” är också två starka favoriter från programmet.

Jag tycker också det är jättebra att det går att göra praktik inom ramen för utbildningen. Det är en perfekt chans att få arbetslivserfarenhet och knyta kontakter i branschen. Praktiken har varit väldigt värdefull för mig och för många av mina kursare som senare fick jobb på sina praktikplatser. Jag åkte även på utbyte till San Diego i Kalifornien under ett helt år vilket var helt fantastiskt och inte alls någonting jag hade räknat med att få uppleva när jag började plugga.

Ett stort plus med att plugga på Campus Helsingborg är också att det finns så mycket roligt att engagera sig i utanför studierna. Allt från nollning och engagemang i studentkårens verksamheter till studentradio och sittningar.

Mina kursare jobbar idag i alla möjliga organisationer och roller eller pluggar vidare mot en masterexamen. Det tycker jag visar på hur bred och användbar utbildningen är.

Vad har varit mest utmanande?

För mig som är lagd lite mer åt det praktiska hållet varit utmanande med de väldigt teoretiska bitarna på t.ex. kursen ”Perspektiv på kommunikation” och matten på ekonomikursen. De bitarna tragglade jag mig igenom så gott jag kunde. Men jag vet samtidigt att det fanns flera i min klass som tyckte väldigt mycket om de momenten så det är såklart individuellt. Dessutom är det en hel del litteratur på kurserna och det tog ett tag för mig att få in en studieteknik som passade just mig.

Var jobbar du idag och vad gör du i din roll?

Jag jobbar sedan 1,5 år tillbaka som global Internal communication specialist för Ingka Group (IKEA). I min roll ansvarar jag för att planera, genomföra och följa upp strategiska kommunikationsaktiviteter i en mängd olika projekt och event, såväl interna som externa. En viktig del av rollen är att stötta våra kommunikationskollegor som arbetar i de trettio länder där vi har verksamhet. Jag och mina kollegor arbetar mycket med att informera, engagera och empower de många medarbetarna samt att se till att vi har ett medarbetarperspektiv i allt vi gör.

Jag hade min praktik i kommunikationsteamet under utbildningen och fick minst sagt mersmak. När jag kom hem från mitt utbytesår hade de en ledig tjänst som jag sökte. När jag fick jobbet hade jag inte tagit examen än men jag valde att plugga den sista terminen av utbildningen vid sidan av jobbet. Det är såklart ett lite knepigare upplägg, men det har varit så värt det för mig!