Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

James Pamment: Sweden's Public Diplomacy must adapt to its new role

Stockholm

James Pamment, forskare vid institutionen för strategisk kommunikation, har skrivit ett intressant blogginlägg om hur synen på Sverige internationellt förändras, inte minst efter terroristattacken i Stockholm för några veckor sedan.

Blogginlägget behandlar omvärldens syn på Sverige liksom Sveriges självbild i form av värderingar gentemot omvärlden. Med utgångspunkt från terrorattacken i Stockholm den 7 april i år och framväxande nationalism både i Sverige och internationellt, diskuterar texten hur denna bild förändras och kommer att förändras ytterligare. Hur Sverige har mycket att vara stolt över, men också hur viktigt det är att inse att det finns problem. Läs hela blogginlägget här.

Foto: Frankie Fouganthin