Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Forskare

vid institutionen för strategisk kommunikation

Forskningsverksamheten vid institutionen utvecklas snabbt. Institutionens forksare, lärare och doktorander bidrar med forskningskompetens inom främst public relations, organisationskommunikation och marknadskommunikation. Här hittar du institutionens samtliga forskare och doktorander.

Rickard Andersson

Rickard Andersson är lektor vid institutionen och forskar främst inom intern kommunikation.

Cecilia Cassinger

Cecilia Cassinger är företagsekonom och docent i strategisk kommunikation. Hennes forskning handlar om varumärkeskommunikationsprocesser och praktiker i offentliga organisationer, t ex stadsförvaltning och myndighet. Hon undervisar i varumärkeskommunikation, digital marknadskommunikation och kvalitativa metoder.

Asta Cepaite Nilsson

Asta Cepaite Nilsson forskar om organisationskommunikation och medieutveckling. Hon är framförallt intresserad av hur organisationsförändringar påverkas av det förändrade medielandskapet.

Jörgen Eksell

Jörgen Eksell är både lektor och forskare. Hans forskning berör främst marknadskommunikation och tjänstevetenskap.

Jesper Falkheimer

Jesper Falkheimer är professor i strategisk kommunikation.

Alicia Fjällhed

Alicia är doktorand på institutionen.

Nils Gustafsson 

Nils Gustafsson är statsvetare och universitetslektor i strategisk kommunikation. Hans forskning handlar huvudsakligen om politik och sociala medier samt elitnätverk. Han undervisar i politisk kommunikation och kvantitativa metoder.

Nils Holmberg

Mats Heide

Professor i strategisk kommunikation med ett speciellt intresse för kommunikativa organisationer, professionalisering av kommunikatörer, internkommunikation, intern kriskommunikation och förändringskommunikation. 

Isabelle Karlsson

Marie Ledendal

Henrik Merkelsen

Henrik Merkselsen intresserar sig främst för riskhantering och public relations.

Maria Månsson

Camilla Nothhaft

Camilla Nothhaft forskar om lobbying.

Howard Nothhaft

Howard Nothhaft är speciellt intresserad av strategi och kommunikationsstrategi.

James Pamment

James Pamment är docent i strategisk kommunikation och intresserar sig för internationella relationer och internationell utveckling. 

Kristijan Petkoski

Monica Porzionato

Maria Rosén

Maria Rosén är doktorand på institutionen.

Charlotte Simonsson

Universitetslektor som forskar om organisationers interna kommunikationsprocesser med fokus på frågor som rör ledarskap, medarbetarskap, förändringar och kriser. Bedriver även forskning om kommunikatörsrollen. 

Martina Smedberg

Martina är doktorand vid institutionen med ett projekt inom forskningsfältet Corporate Diplomacy.

Leysan Storie

Åsa Thelander

Åsa Thelander är framförallt intresserad av relationen mellan organisationen och dess konsumenter.

Marléne Wiggill

Hui Zhao

Hui Zhao är lektor. Hon forskar och undervisar inom främst kriskommunikation.

Marja Åkerström

Marja Åkerström forskar inom områden som strategisk kommunikation, politisk kommunikation, digitala medier och demokrati.