Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Offentlig diplomati

Lunds universitets forskargrupp inom offentlig diplomati fokuserar på institutionella kommunikationspraktiker som syftar till att påverka allmänheten i andra länder för att främja nationella intressen.

Samarbete med Svenska Institutet

Forskningsgruppen i offentlig diplomati har sedan 2021 ett samarbetsavtal med Svenska Institutet som syftar till att fördjupa analysen av hur Sverige uppfattas utomlands och utvecklingen av Sverigebilden över tid. Samarbetet ska möjliggöra kompetensutveckling och kunskapsutbyte mellan Svenska Institutet och forskare i offentlig diplomati genom exempelvis uppdragsforskning, analyser och forskningssamarbeten, gästföreläsningar, föredrag samt gemensamma workshops och seminarier.

Under 2021/22 arrangeras en samtalsserie tillsammans med Svenska Institutet, med inbjudna gäster från Nämnden för Sverigefrämjande i utlandet.

Vi bedriver tvärvetenskaplig forskning informerad av exempelvis kommunikationsstudier, internationella relationer, statsvetenskap, kulturgeografi och sociologi. Vårt mål är att utveckla kunskap med hög relevans för både akademi och samhällsinstitutioner på nationell och internationell nivå. Medlemmarna i gruppen håller regelbundet föredrag och workshops för myndigheter och offentliga organisationer. Vi har också pågående samarbeten med aktörer inom svensk och internationell offentlig diplomati. Pågående forskningsprojekt handlar om att kommunicera utrikespolitik och policy, att bemöta desinformation, hållbarhet, platsvarumärken, utvecklingskommunikation, allmänhetens roll i offentlig diplomati samt nationell image och förtroende.

Kontakt

För mer information om projekten och offentlig diplomati, vänligen kontakta;

Isabelle Karlsson
Doktorand
Isabelle [dot] Karlsson [at] isk [dot] lu [dot] se

Webinarier