Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Internationella möjligheter

Institutionen för strategisk kommunikation erbjuder studenter internationella möjligheter; både i Sverige men även via utlandsstudier eller praktik i ett annat land. Att spendera tid i ett annat land eller kunna skaffa en internationell erfarenhet i hemlandet är både berikande och meriterande och ger minnen för livet.

Bilder på olika städer

Bli internationell

Fördelen med att studera utomlands på ett av Lunds universitets utbytesavtal är att det finns etablerade kontakter, du slipper betala studieavgifter och du är försäkrad. Studerar du vid ett europeiskt universitet kan du ansöka om Erasmusstipendium. Att ansöka om och genomföra utbytesstudier ställer en hel del krav på dig. Det kommer att innebära att du självständigt får ta ansvar för mycket kring att hitta kurser, söka bostad, visum med mera.

Ansökan till utbytesstudier görs genom Samhällsvetenskapliga fakulteten.
Utbytesstudier genom Samhällsvetenskapliga fakulteten

Ansökan till utbytesstudier vid University of California.
Utbytesstudier University of California

Erfarenhet av arbetslivet inom ditt studieområde är utvecklande och ger meriter för framtiden. Att dessutom välja att förlägga din praktik utomlands ger ytterligare kunskap. Men det kräver också att du tar ett stort eget ansvar. Den som erbjuder praktikplatsen ska ge dig handledning och bistå med att uppfylla kursmålen för praktikkursen inom ditt program.
Hitta praktikplats inom Erasmus

Du kan söka CSN för din praktikkurs utomlands. I vissa fall behöver du också ta extra studielån för till exempel resan till och från det land du ska praktisera i. Du kan söka praktik inom olika avtalsprogram, t.ex. Erasmus inom Europa. Då finns det stipendier att söka. 
Erasmus praktikstipendium

Certificate of International Merits (CIM) ger dig som student en unik möjlighet att stärka din akademiska, personliga och professionella utveckling. Genom att delta i olika internationella aktiviteter samlar du meriter som leder till ett ”Certificate of International Merits”, ett certifikat som utfärdas vid sidan om din examen.
CIM på Sahällsvetenskapliga fakulteten

Om du vill studera vid ett universitet som inte omfattas av Lunds universitets utbytesprogram så finns möjligheten att söka på egen hand.

Om du vill ansöka på egen hand så innebär det att du själv får söka information, skicka dokument och betala terminsavgift. Lunds universitet tillhandahåller ingen vägledning.

 

När du åker utomlands via något av Lunds universitets utbytesavtal är du försäkrad via Kammarkollegiet.
Försäkring under din utlandsvistelse - Kammarkollegiet