Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Kandidatprogrammen i strategisk kommunikation

Välkomna till introduktionsmöte

Hej!
Vad roligt att du har fått plats på ett av våra kandidatprogram i Strategisk kommunikation! Vi som skriver heter Marie Ledendal och Asta Cepaite Nilsson - och det är vi som är programansvariga, d v s ansvarar för utbildningen som helhet. Du kommer även att få massa mer information om såväl programmet som första kursen när vi ses på programintroduktionen i höst.

Måndagen den 29 augusti är det upprop och introduktion på Campus Helsingborg till universitetsstudier vid Institutionen för Strategisk kommunikation och Kandidatprogrammet i strategisk kommunikation och Kandidatprogrammet i strategisk kommunikation och digitala medier.

I år kommer vi att ge introduktionen på Campus Helsingborg den 29/8 kl. 10:00-12:00 i 3T C163. 

Observera att din närvaro vid introduktionen är obligatorisk för att du ska bli registrerad på programmet. Om du vill avsäga dig din plats eller har frågor om registrering kan du kontakta vår studievägledare (se nedan).

På introduktionen kommer du att träffa oss programansvariga Asta Cepaite Nilsson och Marie Ledendal, institutionens studievägledare Cecilia Nygren, samt Henrik Merkelsen som är kursansvarig för första kursen. Vi kommer att börja introduktionen med att informera om de båda programmen, samt institutionen i stort. Efter programintroduktionen följer introduktionen till programmens första kurs Introduktion till strategisk kommunikation i teori och praktik - SKOB14 (7,5 hp) som läses av studenter på båda programmen. För att du ska komma igång med kursen från start rekommenderar vi att du skaffar kurslitteraturen redan innan terminen börjar. Observera att boken Theorizing communication: Readings across traditions av Robert Craig och Heidi Muller kommer att användas på två kurser under den första terminen. Vi vill också påminna om att flera av kursböckerna finns som e-böcker och är tillgängliga via vårt bibliotek. Vi har ingen speciell bokhandel för kurslitteratur utan hänvisar till de olika nätbokhandlar som finns.

Lärplattformen som vi använder heter Canvas och i Canvas kommer du att hitta kurserna som du ska läsa under terminen. Du får tillgång till kursens Canvas sida ca 2 veckor innan kursstart. Du loggar in i Canvas med ditt studentkonto. Logga in i Canvas.

Information om detta och mycket mer kommer att komma under introduktionen.

Om du har frågor, ring 042-35 65 95 eller skicka e-post till våra studievägledare på studievagledare [at] isk [dot] lu [dot] se

Vi ser fram emot att träffa dig och önskar dig varmt välkommen till oss på Institution för Strategisk kommunikation.

Bästa hälsningar,

Asta Cepaite Nilsson och Marie Ledendal

Första kursen: SKOB14 - Introduktion till strategisk kommunikation i teori och praktik

Hej blivande ISK-studenter, 

Hoppas ni har en fin sommar. Jag heter Henrik Merkelsen och är kursansvarig för den första kursen ni kommer att läsa hos oss nu i höst: "Introduktion till strategisk kommunikation i teori och praktik." Eftersom ni kommer till ISK för första gången nu i höst har vi planerat så att ni ska få komma till Campus och ha så många aktiviteter som möjligt på plats, så att vi får lära känna er, ni oss och ni varandra. I lärplattformen Canvas kommer ni att hitta den här kursen så ni kan förbereda er inför kursstarten.

Väl mött! Hälsar henrik [dot] merkelsen [at] isk [dot] lu [dot] se (subject: SKOB14) (Henrik Merkelsen)

Kursen introducerar dig till ämnet strategisk kommunikation och du får inblick i olika yrkesroller som knyter an till utbildningen.
Kursplan
Litteraturlista
Schema