Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.

Joel Callegari

Att lära sig se saker och händelser ur olika perspektiv och att ha ett kritiskt förhållningssätt är några av utbildningens och akademins fördelar.
Genom att få en större förståelse för hur kommunikation fungerar och hur man strategiskt kan använda kommunikation i sitt arbete, är det ett mycket effektivt verktyg för påverkan.

Kan du berätta lite kort om vad och var du jobbar med idag?

Jag arbetar idag som PR-konsult på en byrå i Malmö som heter Kommunicera. Mina arbetsuppgifter är väldigt varierande, men jag arbetar främst med digital kommunikation, marknads-pr och omvärldsbevakning. Arbetet som PR-konsult handlar mycket om att tillsammans med våra kunder arbeta strategiskt och kreativt med kommunikation för att uppnå större effekt och bättre resultat. Jag jobbar med kunder inom olika branscher med allt från livsmedel till industri. Det är också just den bredden och variationen som jag tycker är spännande och utmanande i min yrkesroll.     

Hur kom det sig att du valde att börja studera strategisk kommunikation?

Jag tror att det var mitt intresse för retorik och påverkan som gjorde att jag valde att studera strategisk kommunikation. Genom att få en större förståelse för hur kommunikation fungerar och hur man strategiskt kan använda kommunikation i sitt arbete, är det ett mycket effektivt verktyg för påverkan.   

Vad har du haft för nytta av din utbildning i arbetslivet?

Att lära sig se saker och händelser ur olika perspektiv och att ha ett kritiskt förhållningssätt är några av utbildningens och akademins fördelar.

Vad var det bästa med utbildningen?

Att jag fick en bred och djup inblick i och förståelse för vad strategisk kommunikation är och hur det fungerar.

Sidansvarig:

Alumn

jc

Namn: Joel Callegari

Examen: Strategisk kommunikation.

Kommer från: Malmö

Bor idag: Malmö

Jobbar: PR-konsult på Kommunicera

Institutionen för strategisk kommunikation
Lunds Universitet | Campus Helsingborg
Besök: Universitetsplatsen 2 Helsingborg
Postadress: Box 882, 251 08 Helsingborg
Telefon:
 042-35 65 95
E-post: info [at] isk [dot] lu [dot] se

Samhällsvetenskapliga fakulteten | Campus Helsingborg