Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Vad säger Nils om att undervisa

Nils Gustafsson, Lärare

Nils Gustafsson

Vad har du för akademisk bakgrund och hur länge har du undervisat på universitet?

Jag disputerade i statsvetenskap 2013 och har undervisat på Lunds universitet sedan jag blev doktorand här 2007. 

Vad är roligast med att vara lärare på just kandidatprogrammen i strategisk kommunikation? Inom vilket ämne/disciplin undervisar du?

Jag undervisar främst inom politisk kommunikation. Jag tycker det är speciellt roligt att undervisa på kandidatprogrammet i strategisk kommunikation eftersom jag vet att flera studenter kommer att arbeta direkt med politisk kommunikation efter examen och detta gör att det blir en direkt koppling mellan forskning, undervisning och profession.

Vad forskar du om?

Hittills huvudsakligen kring politisk kommunikation och politiskt deltagande, särskilt i sociala medier.  

Har du något tips till den som funderar på att studera strategisk kommunikation på Lunds universitet?

Jag har ett tips! Fundera gärna tidigt på inom vilken bransch du vill verka och vilka uppdrag du vill ta. På så sätt kan du arbeta målmedvetet för att fördjupa dig teoretiskt inom ditt framtida arbetsfält och knyta relevanta kontakter på ett tidigt plan.