Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Webbinarium 19 mars 2021

Överturism och underturism i spåren av Covid-19, 19 mars 2021 12.00-12.45

Covid-19 pandemin har totalt förändrat besöksnäringens förutsättningar. Turismen har minskat drastiskt och underturism förekommer i delar av Sverige. Samtidigt rapporteras om resmål som har ett ökat antal besökare vilket gör att besöksmålen har svårt att ta emot och hantera dem.

Hus med text ovan
Foto av Jeffrey Czum från Pexels

Utmaningarna i de senare besöksmålen beskrivs i termer som för tankarna till överturism.

En del forskare  anser att överturism inte längre kommer att vara ett problem. Fast är det verkligen så enkelt? Detta webbinarium belyser förändringar i nationella resmönster och hur de påverkat våra svenska destinationer. Genom rapporter från olika delar av Sverige belyses utmaningar och möjligheter utifrån både ett ruralt och urbant perspektiv. Rapporterna summerar erfarenheter från senaste året. I diskussioner blickar vi framåt och för fram lärdomar inför kommande säsong.

Detta webbinarium sker 19 mars 12.00 och slutar senast kl. 12.45. Det inleds med introduktion av moderatorn, därefter sker en presentationer från talarna.

Talare:

Björn Fransson, Chef destinationsutveckling och värdskap, Örebrokompaniet
Andrea Jovell, Chef Marknad och kommunikation, Göteborg & Co

Fredrik Ståhlberg, Nationalparkschef, Stenshuvud Nationalpark
Maria Månsson, fil dr, forskare, vid institutionen för strategisk kommunikation, Lunds universitet.

Moderator:

Jörgen Eksell, fil dr vid institutionen för strategisk kommunikation, Lund universitet.

I slutet finns tid för frågor och diskussion från deltagarna. Som deltagare väljer du själv hur aktiv du vill vara. Det går bra att bara logga in och lyssna och se på föreläsarnas presentationer – eller så kan du delta i chatten genom att ställa frågor och dela din kunskap med övriga deltagare.

Hela webbinariet – både presentationer och hela chatten – spelas in och kommer att finnas tillgängligt på webben i efterhand. Detta för att vi vill att så många som möjligt ska kunna ta del av diskussionen.  På Institutionen för strategisk kommunikations hemsida hittar du information om projektet "Urban turismutveckling i förnyelse" och information om våra kommande webbinarier och dokumentation av tidigare webbinarier:
https://www.isk.lu.se/forskning/aktuella-projekt/urban-turismutveckling…

Om du har några frågor gällande webbinarium är du välkommen att ta kontakt med mig.

Jörgen Eksell,

E-post: jorgen [dot] eksell [at] isk [dot] lu [dot] se eller overtourism [at] isk [dot] lu [dot] se

Tfn: 042356617

Har du frågor?

E-post: jorgen [dot] eksell [at] isk [dot] lu [dot] se el.
overtourism [at] isk [dot] lu [dot] se

Tel. 042356617