Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Hundturism med fokus på livskvalitet och destinationsresiliens

Fotografi av projektgruppen

Forskningsprojektet har tilldelats 2,2 miljoner SEK i forskningsmedel ur Besöksnäringens forsknings- och utvecklingsfond. 

Projektet ska öka kunskapen om hur ett besöksmåls olika aktörer som hotell, handel och föreningar kan erbjuda en inkluderande vistelse för besökare med hund. Projektet undersöker både hundägares behov och hur besöksmåls aktörer kan stödja utvecklingen av hundturism.

I projektet används flera metoder för att samla in empiriskt material. Hundägares uppfattningar om att semestra med hund i Sverige undersöks genom digitala fokusgruppsintervjuer och en enkät. Fältarbete kommer genomföras på utvalda besöksmål i Europa som är kända för att erbjuda ett välkomnande besöksmål för turister som reser med hund. Forskarna kommer även samarbeta med ett antal destinationsorganisationer i Sverige som vill bli mer attraktiva för denna målgrupp.

Forskargruppen består av Jörgen Eksell (PI), Maria Månsson och Marlene Wiggill, Institutionen för strategisk kommunikation. Projektet pågår under 2024 och 2025.
 
Pressmeddelandet från BFUF Besöksnäringens forsknings och utvecklingsfond hittar du HÄR (extern länk):