Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Masterprogrammet i Strategisk Kommunikation lockar studenter från hela världen till Campus Helsingborg

Fyra masterstudenter sitter i en tågkupé

Den här terminen välkomnar ISK 46 nya mastersstudenter från 18 olika länder till Campus Helsingborg. Studenterna, som kommer från bland annat Sverige, Island, Tyskland, Spanien, Italien, Kina, Indonesien, Zimbabwe och Nigeria, påbörjar den här veckan sin tvååriga utbildning på det internationella Masterprogrammet i Strategisk Kommunikation. Programmet hade den här omgången 574 sökande från hela världen med olika utbildningsbakgrund inom det samhällsvetenskapliga fältet.  

Det är tisdag morgon och på tåget mellan Lund och Helsingborg träffar vi fyra av programmets studenter: Eva Brucker, 24 år från Tyskland, Jade Mascaret, 23 år, från Frankrike, Laura Madrigal Fernández och Julia Esquius Cortés, som båda är 22 år och kommer från Spanien. Alla fyra bor i Lund och brukar träffas på centralstationen för att resa tillsammans till Campus Helsingborg. 

”Min kandidatutbildning var ganska bred och jag gillar det här programmet eftersom det är specifikt inriktat på strategisk kommunikation, samtidigt som man får möjlighet att fördjupa sig inom olika områden”, säger Eva. Förra hösten läste hon en utbytestermin på Umeå Universitet och kände att hon ville fortsätta sina studier i Sverige, den här gången längre söderut. Även Julia har läst en del av sitt kandidatprogram i Sverige. ”Jag tyckte om erfarenheten att studera i Stockholm och ville tillbaka till Sverige. I Spanien finns inga Masterutbildningar på engelska”, berättar hon.

”Min tidigare utbildning fokuserade främst på EU, jag gillar att det här programmet är internationellt, med studenter och lärare från olika länder och med olika nationaliteter”, inflikar Jade.  Laura håller med: ”Jag uppskattar verkligen den internationella miljön och det var ett av motiven till varför jag valde det här masterprogrammet”. 
Studenterna har deltagit i flera olika välkomstaktiviteter, bland annat en guidad rundtur i Helsingborg och ett besök på Rådhuset, där de träffade representanter från kommunfullmäktige, samt från organisationerna Studentstaden, Helsingborg International Connections (HIC) och Campus Vänner. Den här veckan deltog de i ett introduktionsmöte som hölls av Programansvarig, Maria Månsson, tillsammans med Masterkoordinator, Frida Hessel. De hälsades även välkomna av Institutionens prefekt, Mozhgan Zachrison, och fick chansen att träffa masterns SI-mentorer, bibliotekarien Jenny Hägglund och annan personal. 

Nu väntar en fullspäckad hösttermin vars startskott är kursen ”Strategisk kommunikation i interkulturella kontexter”. Mellan föreläsningar och grupparbeten, kommer det säkert att finnas tid för att fika, tura och utforska studentlivet i Helsingborg och Lund.