Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Webbinariedags kring upplevd trygghet på svenska besöksmål

Tecknad framsida för rapport
Tecknad bild av samhälle

Den 12 maj rundas forskningsprojektet Rädslans geografi, som löpt under två år, av med ett avslutande webbinarie!

Webbinariet om säkerhet och trygghet i svenska kommuner och besöksmål sker i samband med publiceringen av en ny rapport från Besöksnäringens forsknings- och utvecklingsfond (BFUF). Rapporten redovisar resultaten från en två år lång forskningsstudie om upplevd trygghet hos besökare i nio välbesökta städer. Studien har också fokuserat på hur trygghet skapas i städers strategiska kommunikation och fysiska insatser i stadskärnor. På webbinariet presenterar forskarna rapportens resultat och vägar framåt för trygghetsarbete i svenska kommuner och på besöksmål.

Trygghetsfrågor aktualiserades under 2015–2017, då en rad terrorattacker riktade mot turisttäta besöksmål, arenor och evenemang i olika länder utfördes. I Sverige blev vikten av att arbeta med trygghet i stadsmiljön tydlig i samband med terrorattacken i Stockholm i april 2017, liksom ökningen av gängrelaterade skjutningar och riktade sprängdåd i svenska städer.

Deltagare: Cecilia Cassinger, Jörgen Eksell, Maria Månsson, Ola Thufvesson, forskare vid Lunds universitet och författare till rapporten.

Moderator: Stina Algotson, VD för Besöksnäringens forsknings- och utvecklingsfond (BFUF)

Anmälan och mer information